SABATON tillkännager omslag och releasedatum på kommande album “Heroes”.SABATON – reveals the cover artwork of their new album »Heroes«.

heroes artwork_smallDen 16 maj släpper det svenska heavy metalbandet SABATON det nya albumet “Heroes” vilket blir uppföljaren till jättesuccén “Carolus Rex”.

“Vi kommer att spela in skivan i Abyss studios tillsammans med Peter Tägtgren som även var med och producerade “Carolus Rex”. Han har fortfarande en del äss i ärmen vilket vi är övertygade om kommer att lyfta det nya albumet”, säger basisten Pär Sundström.

Det kraftfulla omslaget till “Heroes” är skapat av Péter Sallai.

“Vi har haft titeln till skivan klar så långt som innan vi ens spelade in “Carolus Rex” och idéerna till hur omslaget skulle se ut har funnits I flera år. Vi hade ett flertal att välja från men när vi såg just detta så visste vi att det är det ultimata för albumet”, tillägger Pär Sundström.

En inblick i hur det går till när trummorna spelas in kan du få här.

Här turnerar SABATON i Sverige i sommar:

31.07.  SE            Stenungsund          – Nösnäsvallen
02.08.  SE           Varberg                    – Fästningshörnan
07.08.  SE           Borgholm                – Borgholms Slottsruin
08.08.  SE           Ronneby                  – Brunnsparken
09.08.  SE           Trelleborg               – Östervång
16.08.  SE            Falun                       – Sabaton Open Air
21.08.  SE            Uppsala                   – Vaksala Torg
22.08.  SE            Norrköping            – Folkets Park / Borgen
23.08.  SE            Karlstad                  – Mariebergsparkenheroes artwork_smallOn the 16th of May, Swedish Heavy Metal band SABATON will release the follow up to their successful »Carolus Rex« record, which will be called »Heroes«.

“We will record the album in Abyss studios together with Peter Tägtgren who also did »Carolus Rex« for us. He still has some aces in his sleeves that we are sure will lift the new album”, says bass player Pär Sundström.

Get an impression of the drum recordings here.

The forceful cover artwork for »Heroes« was created by Péter Sallai.

“We had the title in mind since before we even recorded »Carolus Rex« and we already had ideas for artwork years ago. We had a few different ones to choose from, but when we saw this one, we knew it was the right one for this album”, adds Pär Sundström.

Kommentarer inaktiverade.